13.12.11

Yeni Keşifler: Zee Avi, Kimbra, Birdy, Rox, Freshlyground, Imany

Pek müzik bilgini sayılmam ama dinlemeyi çok severim. Bu ara çektiğim doğum ve aile fotoğraflarını klip yapabilmek için arka planda çalabilecek güzel ve şirin şarkılar bulma çabasındaydım. İşte bu sayede bir kaç yeni keşfim oldu. Çok sevdim bu keşifleri:

1. Zee Avi:
Radyo eksen'de duydum önce, hemen dikkatimi çekti. Adı gibi kendisi de şirin olan kızımız, tam da benim fotoğraflara fon müziği yapmak için söylüyor sanki. Çok tatlı bir sesi var, müzikleri de çok şeker. Ama işte benim müzikler hakkında yapabileceğim yorumlar bu kadar, çok şeker ve çok güzelden öteye gitmez. O yüzden daha ayrıntılı yorumlar için size benim çok severek okuduğum bir bloğu, Albümatine'yi tavsiye ederim, . Gerçi orda Zee Avi hakkında çok olumlu şeyler yazmamış blog yazarı ama olsun ben yine de sevdim bu kızı. (http://albumatine.blogspot.com/2009/09/zee-avi-zee-avi.html)


2. Kimbra:
Pek karizmatik, pek güzel. Sesi de güzel, şarkıları da çok güzel. Ama kendisi o kadar güzelki, hep izleyesi geliyor insanın. Avustralyalıymış, sanki Naomi Watts'ın esmer ve genç hali gibi biraz. Tam kıskanılası insan kendisi. 21 yaşında çıkarmış ilk albümünü. Bu kadar genç yaşta böylesi güzel bir albüm. Albümatine'de hakkında yazılanlar işte bu linkte.



3. Birdy:
Çok puslu, kasvetli bir havası var güzel müziklerinde. Herşeyden öte 96 doğumluymuş bu kız. Böylesi bir yetenekle nerelere gider kimbilir. Başlangıç albümü de hiç fena değil. Yolu açık olsun diyor, onun da klibini aşağıya ekliyoruz.


4. Rox
Bu kızımız zaten çoktan ünlü olmuş da, bizim haberimiz yokmuş kendisinden. Amy Winehouse'un boşluğunu dolduracak kişi diyorlarmış kendisine, bence o kadar olmasa da hiç de fena değil. En sevdiğim şarkısı My Baby Left Me'yi ekledim aşağıya. Çok değil birkaç gün sonra kendisini canlı canlı izlicez inşallah, 16 Aralık'ta Garajİstanbul'da sahne alıyor.



5. Freshlyground
İşte bu klibi tamamen tesadüf eseri, youtube'te ordan oraya tıklarken buluverdim. Şarkıdan öte klip çok şirin. 


6. Lou Hickey
Bu kızımız da hiç fena değil. 


7. Imany
Ama işte hepsinden öte son zamanlarda en çok dinleyip, en çok sevdiğim kişi Imany.




11 yorum:

serhat ay dedi ki...

benden size naçizane bi TeŞekküR sunmak istedim.
ilk defa rastgeldiğim Imany'nin müziği ile çocukluğumda elimden bırakamadığım, her biri gökkuşağının rengini taşıyan güzelim balonlarıma ve şirin, çok sevdiğim büyükçekmece deniz sahiline aldı götürdü beni bu vize yorucu haftasında.. piyano ile ritmine hayran kaldığım Birdy yi de farklı depresif duygularla dinledim çok beğendim klayveye dokunan parmak uçlarınıza sağlık efenim ;)

Serhat Ay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Serhat Ay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Serhat Ay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Serhat Ay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nur MT dedi ki...

Hiç meşgul etmek olur mu? nasıl memnun oluyorum blogta yorum görünce anlatamam.
Çok ama çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Müzikleri beğenmenize çok sevindim. Bloğun en sevdiğim yanı da bu işte, sevdiğim etkilendiğim şeyleri paylaşabilmek.
Youtube'te o linkten linke dolaşıp duruyorum, Gabrielle Aplin'i ve Sunday Girl'i nasıl görmemişim, acayip hoşuma gitti, çok teşekkür ederim bu güzel keşifler için. Yeni keşifleriniz olursa lütfen yine paylaşın olur mu? Çok sevinirim.

Serhat Ay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Serhat Ay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Serhat Ay dedi ki...

ayrıca Birdy\Skinny Love adlı keşfinizi hemen hemen her gün bıkmadan usanmadan dinliyorum kendimden birşeyler bulduğum için bu müzikte, bu yüzden size minnetarım :)
şu aralar başımın tatlı belası vize sınavları ve seminerlerle boğuşuyorum :( ama en yakın zamanda çok mütevazi bi ~müzik keşifleri~ koleksiyonumla ve naçizane bi Take Shelter yorumumla Arka Pencereyİ takip etmeye devam edeceğim :)

Serhat Ay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nur MT dedi ki...

Evet, çok güzelmiş. Çok teşekkür ederim bu tavsiye için de.